26 de jul. 2013

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses es posiciona en contra de la línia de molt alta tensió entre Escatrón i la Secuita

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses
del Baix Camp reunit a la Febró
25 de juliol de 2013

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Camp, reunit a la Febró el passat 10 de juliol, va acordar elaborar una declaració contra el projecte de construcció d'una línia de molt alta tensió (MAT) entre Escatrón i la Secuita que afecta 6 municipis del Baix Camp, i més concretament Duesaigües, Riudecols, Alforja, l'Aleixar, Almoster i la Selva del Camp. La declaració qüestiona la necessitat de construcció d'aquesta línia d'evaquació elèctrica quan ja existeixen 7 línies de molt alta tensió de 400kv, 5 procedents d'Ascó i Vandellòs i 2 de 220 KV de Riba Roja i els Aubals.

Els 28 alcaldes i alcaldesses del Baix Camp també consideren que el territori no necessita aquesta linia per abastar la seva població ni la indústria, alhora que alerta de les afectacions que pot tenir sober la salut de les persones, en els paisatge, en les zones protegides, i en les iniciatives de desenvolupament econòmic rural que s'estan duent a terme i que es basen en el paisatge, en la natura i en la producció agroalimentària de qualitat.

La declaració es farà arribar al departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.




-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada