25 de jul. 2013

Riudecols demana que s'arxivi el projecte de la línia de molt alta tensió

La moció municipal, un calc de l'aprovada a fa uns dies la Secuita, exposa que l'informe mediambiental està caducat.
La moció s'ha aprovat a l'Ajuntament de Riudecols. Foto: Alba Mariné

El Ple de l’Ajuntament de Riudecols ha aprovat una moció, a proposta del grup municipal d’ERC, que demana formalment al Ministeri de Foment l’arxivament de la línia de molt alta tensió (MAT) que la companyia Red Eléctrica Española vol construir entre el municipi aragonès d’Escatrón i la Secuita (Tarragonès). El traçat afecta el terme municipal de Riudecols i altres 100 municipis de les comarques de la Ribera d’Ebre, Priorat, Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès.

La moció aprovada per unanimitat (CiU, ERC i PSC) és calcada a la que l’Ajuntament de la Secuita, amb l’alcaldia d’Eudald Roca, va aprovar dilluns. L’acord del Ple de Riudecols exposa que l’expedient  RAT 12994. Línia 440 kV doble circuit Escatron-els Aubals-la Selva entroncament E1 la Secuita va superar els divuit mesos de marge que la llei donava per ser aprovat i va caducar. I la llei obliga l’Administració a arxivar l’expedient administratiu d’on radica tota la MAT, de la qual existeixen expedients menors al voltant de subestacions i bifurcacions de la línia.

El ple de l’Ajuntament de Riudecols és el segon ajuntament de la demarcació, després de la Secuita, que aprova «sol·licitar al Ministeri d’Indústria, a la Dirección General de Calidad, Evaluación Ambiental y Medio Natural del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural Marino i al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la declaració de caducitat de l’expedient i el seu posterior arxiu».

Tal com va explicar ERC dimarts passat, l’informe mediambiental va caducar el mes d’agost de 2012 i segons l’article 10.2 del Reial Decret Llei 1/2008, sobre la Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental de projectes, l’administració competent està obligada per llei a arxivar l’expedient administratiu.

Efecte dominó 

Des d’ERC s’espera que, tal com ha fet Riudecols, els diferents ajuntaments de la demarcació afectats pel projecte de la línia MAT aprovin la petició d’arxivament, en un efecte dominó. El Ministeri ha de respondre en 30 dies; en cas de no fer-ho, el silenci administratiu significa un silenci positiu, l’acceptació de la petició.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada