27 de set. 2013

El Consell Comarcal de l’Alt Camp en contra de la línia de Molt Alta Tensió i a favor de la vaga indefinida a les Illes

Pobleviu.Cat. 27/09/2013

En el Ple del dimecres 25 de setembre, el Ple del Consell Comarcal de l’Alt Camp va aprovar per unanimitat dues mocions. La primera, a proposta del moviment No a la MAT del Camp, va ser consensuada entre la CUP i CiU i la van subscriure tots els grups polítics. Aquesta moció s’oposa a la línia MAT perquè “no és necessària pel territori, pels municipis afectats, ni per l’abastament de la població ni de la seva indústria”; es portarà al Consell d’Alcaldes perquè els municipis també la valorin.

Gerard Nogués, conseller de la CUP, ha mostrat satisfet per l’evolució del govern del Consell Comarcal en aquest tema, ja que a l’inici de parlar-ne la seva posició va ser dir que aquest era un problema dels municipis, bandejant la possibilitat de prendre posicionaments en clau de comarca. És més, Nogués ha recordat que el Consell Comarcal va cedir les seves instal·lacions gratuïtament a Red Eléctrica Española i ha demanat que això no es torni a repetir, a no ser que la petició la facin els municipis.

La segona moció presentada per la CUP i aprovada per unanimitat pel Ple del Consell Comarcal dóna suport a la vaga indefinida de docents a les Illes contra el decret de llengües TIL i les retallades a ensenyament del Govern Balear. La moció insta a ajuntaments i escoles a solidaritzar-s’hi. A l’inici del Ple s’ha votat la inclusió d’aquesta moció a l’ordre del dia per la via d’urgència i s’hi ha afegit, a proposta dels diferents grups polítics, un punt de rebuig a l’esmena que PP i UPyD han pactat a la nova llei d’educació que estableix que l’espanyol sigui la llengua vehicular en l’ensenyament a tot l’estat.

A subhasta l’antiga seu del Consell Comarcal

El Ple del Consell va aprovar finalment la proposta de subhasta de l’antiga seu, també per unanimitat. Gerard Nogués s’ha mostrat sorprès perquè “hem estat mesos pendents d’aquesta subhasta i no entenem que això no hagi anat més ràpid, com tampoc vam entendre que s’hagués tardat tant a prendre aquesta decisió”. Nogués ha qüestionat que en l’últim trimestre d’any sigui possible de subhastar o vendre l’antiga seu. Jordi Garcia, vicepresident del Consell, ha informat que aquesta operació duraria un mes i mig però no ha concretat què passarà si la primera subhasta queda deserta, com és possible que passi a causa de l’elevat preu de sortida. En aquest sentit, Nogués ha denunciat la possibilitat cada cop més clara que el Pla Econòmic i Financer per al 2013 no es compleixi i acabi afectant greument el pressupost del 2014, amb el temor que s’acabi imputant encara més retallades al capítol de personal. Nogués ha conclòs que “sembla que el govern s’hagi pres aquest PEF com una simple formalitat”.

La CUP també ha recordat que la solució va mes enllà de l’antiga seu i s’ha de pensar també en el problema de la nova seu, massa gran i desproporcionada per a l’activitat present i futura del Consell.

Cal recordar que durant quatre anys i mig el govern del Consell Comarcal no ha fet cap gestió per a llogar o vendre l’antiga seu; aquesta va ser la resposta que va rebre la CUP quan al juny va demanar un informe de totes les gestions fetes des del trasllat (la nova seu es va inaugurar el març del 2009). La greu situació econòmica del Consell Comarcal és deguda per tant a la mala gestió dels governs i no pas dels treballadors, que són els que més han patit les retallades econòmiques. És per això que la CUP ja va demanar fa mesos eliminar les retribucions dels representants i partits polítics al Consell fins que se solucionés la situació econòmica, ja que aquests en són els responsables

El llast de la Planta de Gestió de Residus comarcal


Després d’omplir titulars de premsa durant anys, la Planta de Gestió de Residus del Consell Comarcal ha resultat ser un greu error de planejament, perquè la seva inviabilitat es deu bàsicament als ajuntaments de la comarca que no l’utilitzen. Nogués ha aprofitat aquest punt de l’ordre del dia per a tornar a demanar a l’Ajuntament de Valls especialment que utilitzi aquesta infraestructura i que assumeixi així la seva part de responsabilitat en la greu situació econòmica del Consell Comarcal.

Que els polítics també “fitxin”


Finalment, en el torn de prec i preguntes, Nogués ha proposat que els polítics també fitxin en les noves màquines habilitades per a controlar l’horari dels treballadors.
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada