8 d’oct. 2013

Unió de Pagesos, ¿un sindicat al servei dels pagesos i de la terra?


Unió de pagesos, a través de la seva empresa de serveis, Agroxarxa SLU, ha capitalitzat les negociacions entre Red Eléctrica de España (en endavant REE) i els propietaris de terrenys afectats pel projecte del segon tram de la MAT, línia de quàdruple circuit de 400/220 i 400/132 kv, entre Bescanó i Santa Llogaia d’Àlguema.

Unió de Pagesos van ser els primers en tenir, de mà de la pròpia REE, el projecte d’execució de la línia, fins i tot abans que els ajuntaments afectats, garantint-se d’aquesta manera l’avantatge de poder treballar la documentació amb temps, abans no es publiqués la llista d’afectats al BOE (Boletín Oficial del Estado).

Recordem que Unió de Pagesos i de retruc Agroxarxa, tenen en cartera una part molt important dels pagesos de les comarques gironines, per tant, de propietaris i/o arrendataris de terres. D’aquí que REE, els hi hagi cedit a ells, bona part de les negociacions amb els afectats pel projecte.

Fins aquí, res de nou, però el que ens resulta totalment vergonyós, és el missatge que ha estat donant fins ara Unió de Pagesos als seus clients, per a més inri, amb la campanya “defensa’t de la MAT…apunta’t al col.lectiu majoritari”.

Podem assegurar que aquesta informació, en tots els casos, ha estat contrastada, i segons la nostra opinió i judici, el missatges d’Unió de Pagesos, sempre són clars i contundents a favor de la rendició dels seus pagesos a la massacre que REE esta duent a terme; aquests tan sols son uns quants exemples del to de manipulació del sindicat; “signa que no hi tens res a fer”, “si no acceptes la compensació de REE i vas al tribunal d’expropiacions no cobraràs gairebé res”, “si signes, demà mateix t’ingressem la bestreta”, [...]

D’aquesta manera molts pagesos, ràpidament es van deixar endur per la por i cediren a una ridícula compensació econòmica. Tanmateix, amb aquells qui no accepten la oferta o bé no compartien el projecte, es manifesten insistents fins a dia d’avui.

Potser algú diria que tot això és prou comprensible, si no fos perquè, aquests qui pressionen als propietaris perquè cedeixin, s’emporten al voltant d’un 8% del valor de la compensació que ofereix REE.

Estem rotundament en contra!! NO!! El sindicat de Pagesos, majoritari a Catalunya i adherit a la plataforma No a la MAT, hauria de tenir uns valors ètics mínims i lluitar per la defensa d’aquells que treballen la terra i sobretot la mateixa terra. La nostra Terra!!

Recordem que parlem d’una línia de quàdruple circuit de 400.000 volts que comportarà un impacte brutal sobre el territori, amb un traçat aeri de 44 quilòmetres, 118 torres de fins a 90 metres d’alçada, amb 654.736 metres quadrats de bosc talat -a on mai més hi haurà un sol arbre- masies exposades a tan sols 17 metres de la línia- a un camp magnètic 60 vegades superior als límits, que s’han demostrat darrerament, com a generadors de leucèmies infantils i càncers i, un llarg etcètera de perjudicis per la salut i pel territori.

Finalment, ens agradaria saber si la resta d’afiliats d’Unió de Pagesos, coneixen aquestes pràctiques i el més important, ¿les comparteixen?


-.-

Informació relacionada:

Unió de Pagesos i la MAT 28/10/2013
Unió de Pagesos i la MAT Diari de Girona 28/10/2013

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada