1 de maig 2014

Florentino prepararia la devolució del Castor a l'Estat

La Defensora del Poble admet a tràmit una reclamació de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia contra el Castor

Especial: Crisi sísmica

Florentino Pérez. Foto: Europa Press
Nació Digital 28/04/2014

Florentino Pérez, president d'ACS, i soci majoritari d'Escal UGS, la companyia que explota el Castor, no les té totes i ja ha començat a moure fils per no sortir perdent en l'afer del magatzem submarí de gas ubicat davant les costes de les terres del Sénia.

Així, segons apunta el digital Vozpópuli , el president del Reial Madrid s'està plantejant tornar a l'Estat la concessió per a l'explotació del magatzem de gas subterrani que té un termini de 25 anys i cobrar la indemnització corresponent, que rondaria els 1.400 MEUR, sense avaluar els costos de desmantellament, que arribarien als 300 MEUR.

Segons han confirmat a Vozpópuli diverses fonts al corrent del procés, Florentino ha sondejat al ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, amb l'objectiu de polsar l'opinió del Govern sobre això.

Cal tenir en compte que ACS, pretenia despendre's de la meitat de les seues accions sobre el Castor venent-les a Enagás, però la gasista ha rebutjat finalment entrar en l'opració, ja que el preacord anava lligat a l'execució i la posada en marxa del Castor.

La Defensora del Poble escolta la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia


La Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha admès a tràmit la reclamació presentada per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, en relació amb la tramitació administrativa del projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural.

“L’admissió a tràmit de la nostra queixa suposa una bona noticia, sobretot perquè des d’esta institució s’anunciava que s’havia obert una investigació per avaluar el risc sísmic del projecte Castor, davant les possibles negligències que van provocar l’onada sísmica de finals de l’any passat,” ha valorat la Plataforma en un comunicat.

En este mateix sentit, la Plataforma recorda que en l'informe anual de 2013 elaborat per la Defensora del Poble es recollia la següent consideració: “L'avaluació del risc sísmic que pogués estar associat a l'activitat d'injecció de gas a la planta d'emmagatzematge Castor, sobre la qual ja han enviat la documentació sol·licitada tant el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient com el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, es troba en estudi quan es redacta aquest informe”.

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia s’ha posat a disposició de la Defensora del Poble “per a facilitar tota aquella informació que li puga ser d’interès” en relació a “la falta de resposta tant del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, com per part del Ministeri de Medi Ambient, perquè el silenci negatiu no ha de ser una excusa per no respondre”.

Una altra de les queixes que ha formulat la PDTS davant la Defensora del Pueblo ha estat que “no es reconegués en cap moment” l’entitat com a part interessada,” tot i les reiterades peticions fetes davant els organismes competents”. La Plataforma també ha reiterat “la falta d’estudis sísmics tot i els advertiments” que ha vingut fent i les al·legacions presentades durant la tramitació del projecte.

NOTÍCIA RELACIONADA: El ministeri respon a Alcanar que no reobrirà el Castor sense garanties "absolutes" de seguretat

28/04/2014 Indústria respon a Alcanar que no reobrirà el Castor sense garanties "absolutes" de seguretat
20/04/2014 «El Castor no és segur ni viable. Són 1.700 MEUR tirats al mar»
15/04/2014 L'informe de Fiscalia sobre el Castor estarà llest «en breu»
15/04/2014 Nou terratrèmol de 2,1 graus al voltant del magatzem Castor
10/04/2014 Dos punts negres ebrencs senyalats a mapamundi de la Justícia Ambiental
04/04/2014 Els ajuntaments de banda i banda del Sénia fan front comú davant el Castor
25/03/2014 Tota la veritat sobre el Castor veurà la llum dissabte a Alcanar 
14/03/2014 Benicarló crema el Castor a les falles

Més infromació relacionada:

Castor: la bombolla sísmica

01/10/2013 El projecte Castor de Florentino Pérez desencadena una llarga sèrie de terratrèmols a Vinaròs

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada