4 de maig 2017

Un estudi del MIT certifica que Castor va provocar milers de sismes al Maestrat i les Terres de l’Ebre

El govern espanyol diu que de moment no desmantellarà el magatzem de gas i que esperarà nous informes 

Pla general de la plataforma marítima del projecte Castor, davant la costa del Sénia (imatge d'arxiu).

El magatzem de gas Castor no es desmantellarà, de moment. Així ho ha anunciat Àlvaro Nadal, ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital d’Espanya, després de rebre l’informe encarregat al Massachussetts Institute of Technology (MIT) fa tres anys. Segons que ha dit el mateix ministre, l’informe confirma que el procés d’injecció del gas matalàs al magatzem va desencadenar els sismes a les Terres de l’Ebre i la costa de Vinaròs, i que van fer que el Govern paralitzés el projecte.

Amb aquest informe a la mà el govern de Mariano Rajoy havia de decidir el futur del magatzem que es troba en hibernació des de l’any passat. L’executiu espanyol haurà de valorar més endavant si la infraestructura és viable reformulant-se tècnicament i reduint els canals d’injecció per reduir els sismes, o bé si opta per desmantellar el projecte definitivament. Això que és el que demana majoritàriament el gruix de les entitats del territori, però que podria tenir un cost de 300 milions, que se sumen als més de 1.700 milions que ja s’han enterrat en aquest magatzem submarí.

Un informe de l’Institut Geogràfic espanyol ja havia certificat la relació directa entre les operacions d’injeccions de gas del projecte Castor i els tremolors que es van registrar a la zona i que molts veïns van denunciar.

Font: Vilaweb 03.05.2017
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada